METAAL TECHNIEK EDE

Veel bedrijven gebruiken metalen in het proces om hun eindproduct te maken. Daarom is het belangrijk dat de metalen die gebruikt worden hierin van hoge kwaliteit zijn. De kwaliteit van de onderdelen bepaalt namelijk de kwaliteit van het eindproduct. Bent u werkzaam in een bedrijf in Ede dat gebruik maakt van metalen en een hoge kwaliteit eist? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hieronder leggen we uit welke diensten wij leveren en wat u moet doen als u interesse hebt om onze metaalbewerkingsdiensten in te schakelen. Wij zijn toeleverancier van halffabricaten in Ede en expert in metaaltechniek.

Wat zijn halffabricaten

Om te beginnen, wat zijn halffabricaten? Als u in een klein-tot midden groot bedrijf werkzaam bent is de kans groot dat u werkt met metalen halffabricaten. Halffabricaten zijn de materialen die tussen ruwe grondstof en eindproduct in zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ijzeren plaat of profiel. Deze worden gemaakt van ijzererts (ruwe grondstof) en verwerkt tot allerlei industriële producten (eindproduct). Het is dus een grondstof die al bewerkt is, maar nog niet klaar is voor het eindproduct.

Wanneer is het handig om onze diensten voor halffabricaten te gebruiken? Simpel, wanneer u zelf niet de mogelijkheden heeft om ruwe grondstoffen te bewerken, maar wel een al-verwerkte vorm hiervan nodig heeft om uw eigen product(en) te produceren.

Vormen van metaaltechniek

Naast de levering van halffabricaten kunnen wij u ook helpen op het gebied van metaaltechniek. Metaaltechniek kan onderverdeeld worden in drie verschillende segmenten:

  • Verbindingsprocessen (lassen, solderen etc.)
  • Verspanende metaaltechniek (zagen, graveren, boren etc.)
  • Niet-verspanende metaaltechniek (gieten, buigen, smeden etc.)

Een korte toelichting van deze processen: verspanende metaaltechniek betekent dat er delen van het materiaal weg genomen worden. Niet-verspanend is dus wanneer al het metaal dat in het begin van de metaalbewerking aanwezig was, ook in het einde aanwezig blijft. Hierbij gaat dus niets verloren. Verbindingsprocessen spreekt voor zichzelf, hierbij wordt een materiaal aan een ander verbonden zodat een stevige band wordt gecreëerd waardoor de metalen aan elkaar worden vastgemaakt.

Halffabricaten

De meeste bedrijven die met metaal werken om een eindproduct te creëren werken met halffabricaten. De naam zegt het eigenlijk al: halffabricaten zijn metalen die al ‘half’ gefabriceerd zijn. Wat houdt dit in? Simpel, het halffabricaat is geen ruwe grondstof meer, maar het is ook niet klaar om door de consument als eindproduct gebruikt te worden. Halffabricaten zijn erg handig voor het MKB dat metalen gebruikt in haar productie proces. Bedrijven van dit formaat beschikken namelijk niet over de middelen om ruwe grondstoffen om te zetten tot de vormen van het metaal die zij nodig hebben in de productie. Wij beschikken wel over deze middelen en kunnen u daarom helpen wanneer u al-verwerkte vormen nodig heeft van metalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stalen platen of profielen, ijzeren afgegoten stukken of loden ‘broodjes’

Op zoek naar metaalbewerking in Ede?

Als u werkzaam bent in een bedrijf dat halffabricaten nodig heeft of de hulp en diensten van een metaalbewerkingsbedrijf kunt gebruiken, dan kunt u bij ons terecht. Wij zijn een metaal techniek /bewerkingsbedrijf in de buurt van Ede en kunnen u helpen met al uw benodigdheden rondom metaal en de bewerking hiervan. Voor meer informatie over hoe wij u van dienst kunnen zijn kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u zo snel mogelijk te woord staan om u verder te helpen.