METAAL BEWERKING SCHERPENZEEL

Wanneer u op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat u interesse heeft in metaal techniek en/of bewerking in Scherpenzeel. Wij zijn een gespecialiseerde toeleverancier van halffabricaten in Scherpenzeel en omgeving, en door onze jarenlange ervaring in het vakgebied van metaaltechniek, bent u bij ons verzekerd van de kwaliteit die u nodig heeft. Voor meer informatie over het complete aanbod van onze diensten en een korte uitleg over halffabricaten, kunt u verder lezen op deze pagina.

Welke diensten metaaltechniek leveren wij in Scherpenzeel

Het vak van metaaltechniek stamt duizenden jaren terug. Waar in de bronstijd alleen nog maar erts werd versmolten om simpele wapens en gereedschap te maken, worden nu schepen en bruggen van honderden meters groot gemaakt. Uiteraard betekent dat de metaalbewerkingstechnieken van tegenwoordig ook erg geavanceerd zijn. In essentie leveren wij daarom drie verschillende soorten metaalbewerking:

  • Verspanende metaalbewerking
  • Niet-verspanende metaalbewerking
  • Verbindingsprocessen

Verspanende metaalbewerking is wanneer er materiaal wordt weggenomen, denk hierbij bijvoorbeeld aan zagen of graveren van het metaal. Niet-verspanende metaalbewerking is dan wanneer het metaal word verwerkt, zonder dat er materiaal wordt weggenomen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij buigen of gieten van het metaal. Als laatste spreken de verbindingsprocessen voor zich. Deze zijn bijvoorbeeld lassen of solderen.

Wanneer u een van de bovenstaande metaalbewerkingstechnieken nodig heeft en uw bedrijf bevindt zich in Scherpenzeel en omgeving, dan helpen wij u graag verder.

Interesse in metaal techniek Scherpenzeel?

Zoals u hebt gelezen kunnen wij u van dienst zijn met een groot aantal processen in metaalbewerking. Ook kunnen wij u de halffabricaten leveren die u nodig heeft in uw bedrijf. Ons bedrijf is gelegen in de buurt van Scherpenzeel. Als u dus op zoek bent naar een metaalverwerkingsbedrijf in Scherpenzeel dat uw bedrijf verder kan helpen met uw productieproces - en ook directe persoonlijke services levert, neem dan vrijblijvend contact op en vertel ons wat u nodig heeft.

Wat wij voor u kunnen betekenen (halffabricaten)

Metalen halffabricaten zijn tussenvormen van metaal. Dat betekent dat het geen grondstof is, maar ook geen eindproduct. Een consument zal dus weinig kunnen meteen halffabricaat. Maar wanneer u werkzaam bent in een bedrijf dat metalen gebruikt om een eindproduct te maken voor uw klant, maar geen ruwe grondstoffen kan verwerken, dan heeft u halffabricaten nodig.

Een kort voorbeeld van een halffabricaat om het iets duidelijker te maken. IJzererts is een ruwe grondstof. Hier kan ijzer uit gewonnen geworden waarna het in hoogovens verwerkt wordt tot staal. Wanneer uit dit staal metalen platen en profielen worden gemaakt, zijn dit halffabricaten. Veel bedrijven beschikken namelijk niet over de middelen om ruwe ijzererts te verwerken, maar hebben wel stalen platen nodig voor hun eindproduct.

En met name deze bedrijven kunnen wij van dienst zijn met onze services. Bent u dus op zoek naar een metaal techniek/bewerkingsbedrijf in Scherpenzeel, of heeft u specifieke metalen halffabricaten nodig? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn.