METAAL BEWERKING LUNTEREN

Bent u werkzaam in een bedrijf dat met metalen werkt? En heeft u metalen halffabricaten nodig of andere vormen van metaalbewerking om tot een goed eindproduct te komen? Dan heeft u het juiste bedrijf gevonden voor uw benodigdheden. Wij zijn een metaal techniek/bewerkingsbedrijf in de buurt van Lunteren en kunnen u van dienst zijn met alles wat te maken heeft met metaal of halffabricaten. Verder op deze pagina leggen wij u uit welke diensten wij precies leveren en wat u moet doen wanneer u gebruik wilt maken van onze hulp.

Vormen van metaalbewerking die wij u bieden

Metaalbewerking is een breed vakgebied. Van de productie van kleine motoronderdelen of gereedschappen tot de bouw van schepen of bruggen, zijn er veel verschillende vormen van metaal techniek. Gelukkig zijn alle vormen van metaalbewerking onder te verdelen in drie specifieke vormen van metaaltechniek:

  • Verspanende processen. Dit is een bewerking die materiaal wegneemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zagen, boren of vijlen.
  • Niet-verspanende processen. Deze bewerkingen zorgen niet voor verlies van het materiaal dat gebruikt wordt. Onder deze processen vallen o.a. smeden, gieten en buigen.
  • Verbindingsprocessen. Soms komt het voor dat twee aparte stukken metaal aan elkaar verbonden moeten worden. In dit geval spreekt men van een verbindingsproces. Voorbeelden hiervan zijn lassen of solderen.

Halffabricaten

De meeste bedrijven die met metaal werken om een eindproduct te creëren werken met halffabricaten. De naam zegt het eigenlijk al: halffabricaten zijn metalen die al ‘half’ gefabriceerd zijn. Wat houdt dit in? Simpel, het halffabricaat is geen ruwe grondstof meer, maar het is ook niet klaar om door de consument als eindproduct gebruikt te worden. Halffabricaten zijn erg handig voor het MKB dat metalen gebruikt in haar productie proces. Bedrijven van dit formaat beschikken namelijk niet over de middelen om ruwe grondstoffen om te zetten tot de vormen van het metaal die zij nodig hebben in de productie. Wij beschikken wel over deze middelen en kunnen u daarom helpen wanneer u al-verwerkte vormen nodig heeft van metalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stalen platen of profielen, ijzeren afgegoten stukken of loden ‘broodjes’

Heeft u halffabricaten of metaal techniek nodig in Lunteren?

Wanneer u en uw bedrijf werkt met metalen en u halffabricaten en/of metaal bewerking nodig heeft in Lunteren, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een metaal techniek/bewerkingsbedrijf in Lunteren. En zoals u eerder heeft gelezen, kunnen wij u helpen met allerlei verschillende soorten metaalbewerking en de levering van halffabricaten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen en wij helpen u zo snel mogelijk evrder.