METAAL TECHNIEK BEWERKING AMERSFOORT

Wanneer u op zoek bent naar een metaal techniek bedrijf in de buurt van Amersfoort, dan bent u bij deze pagina op de juiste plek. Wij kunnen u helpen met metaalbewerking en zijn een vakkundige toeleverancier voor halffabricaten in Amersfoort. U kunt hieronder verder lezen voor een compleet overzicht van alle diensten in metaalbewerking die wij leveren.

Wat zijn halffabricaten

Om te beginnen, wat zijn halffabricaten? Als u in een klein-tot midden groot bedrijf werkzaam bent is de kans groot dat u werkt met metalen halffabricaten. Halffabricaten zijn de materialen die tussen ruwe grondstof en eindproduct in zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ijzeren plaat of profiel. Deze worden gemaakt van ijzererts (ruwe grondstof) en verwerkt tot allerlei industriƫle producten (eindproduct). Het is dus een grondstof die al bewerkt is, maar nog niet klaar is voor het eindproduct.

Op zoek naar metaal bewerking in Amersfoort?

Metaalbewerking en metaaltechniek zijn beschikbaar in allerlei verschillende soorten vormen. Het is een eeuwenoud vak dat begon toen in de bronstijd erts werd ontdekt. Tegenwoordig bevat de term metaalbewerking zeer veel verschillende onderdelen van de productie van kleine motoronderdelen en sieraden tot het bouwen van schepen en bruggen. Ondanks het brede vakgebied kan metaalbewerking onderverdeeld worden in 3 categorieƫn:

  • Verspanende processen (boren, draaien, slijpen zagen etc.)
  • Niet verspanende processen (buigen, gieten, persen, smeden etc.)
  • Verbindingsprocessen (lassen, solderen etc.)

Nu vraagt u zich wellicht af wat dit specifiek voor u betekent. Simpel, wanneer u gebruik maakt in uw bedrijf van metalen om een eindproduct te fabriceren, dan is de kans groot dat u verschillende materialen op verschillende manieren nodig heeft. En ook wilt u graag een leverancier hebben die u persoonlijk kunt benaderen en zich in de buurt bevindt voor wanneer u specifieke benodigdheden wilt. Wij kunnen alle voorgenoemde metaalbewerkingsprocessen voor u afhandelen, en zijn daarnaast ook het nummer 1 metaalbewerkingsbedrijf in Amersfoort. Zo weet u zeker dat u persoonlijke service krijgt en een kwaliteitsproduct.

Wat wij voor u kunnen betekenen (halffabricaten)

Metalen halffabricaten zijn tussenvormen van metaal. Dat betekent dat het geen grondstof is, maar ook geen eindproduct. Een consument zal dus weinig kunnen meteen halffabricaat. Maar wanneer u werkzaam bent in een bedrijf dat metalen gebruikt om een eindproduct te maken voor uw klant, maar geen ruwe grondstoffen kan verwerken, dan heeft u halffabricaten nodig.

Een kort voorbeeld van een halffabricaat om het iets duidelijker te maken. IJzererts is een ruwe grondstof. Hier kan ijzer uit gewonnen geworden waarna het in hoogovens verwerkt wordt tot staal. Wanneer uit dit staal metalen platen en profielen worden gemaakt, zijn dit halffabricaten. Veel bedrijven beschikken namelijk niet over de middelen om ruwe ijzererts te verwerken, maar hebben wel stalen platen nodig voor hun eindproduct.

En met name deze bedrijven kunnen wij van dienst zijn met onze services. Bent u dus op zoek naar een metaal techniek/bewerkingsbedrijf in Amersfoort, of heeft u specifieke metalen halffabricaten nodig? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn.