METAAL BEWERKING BARNEVELD

Wanneer u op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat u interesse heeft in metaal techniek en/of bewerking in Barneveld. Wij zijn een gespecialiseerde toeleverancier van halffabricaten in Barneveld en omgeving, en door onze jarenlange ervaring in het vakgebied van metaaltechniek, bent u bij ons verzekerd van de kwaliteit die u nodig heeft. Voor meer informatie over het complete aanbod van onze diensten en een korte uitleg over halffabricaten, kunt u verder lezen op deze pagina.

Wat zijn halffabricaten

Daarnaast zijn wij ook een gespecialiseerde toeleverancier van halffabricaten in Barneveld. De naam halffabricaat zegt eigenlijk al dat het een materiaal (in ons geval metaal) is dat zich tussen de ruwe vorm en het eindproduct in bevindt. Kort voorbeeld: ijzererts is een ruw materiaal. Het stalen frame van een deur is een eindproduct. En het stalen frame dat uit de ijzererts is gewonnen dat gebruikt wordt voor het deurframe is het halffabricaat.

Halffabricaten zijn dus erg handig voor bedrijven die metalen nodig hebben voor de productie van hun eindproduct, maar zelf niet de middelen hebben om ruwe grondstoffen om te zetten in de producten die zij nodig hebben.

Welke diensten metaaltechniek leveren wij in Barneveld

Het vak van metaaltechniek stamt duizenden jaren terug. Waar in de bronstijd alleen nog maar erts werd versmolten om simpele wapens en gereedschap te maken, worden nu schepen en bruggen van honderden meters groot gemaakt. Uiteraard betekent dat de metaalbewerkingstechnieken van tegenwoordig ook erg geavanceerd zijn. In essentie leveren wij daarom drie verschillende soorten metaalbewerking:

  • Verspanende metaalbewerking
  • Niet-verspanende metaalbewerking
  • Verbindingsprocessen

Verspanende metaalbewerking is wanneer er materiaal wordt weggenomen, denk hierbij bijvoorbeeld aan zagen of graveren van het metaal. Niet-verspanende metaalbewerking is dan wanneer het metaal word verwerkt, zonder dat er materiaal wordt weggenomen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij buigen of gieten van het metaal. Als laatste spreken de verbindingsprocessen voor zich. Deze zijn bijvoorbeeld lassen of solderen.

Wanneer u een van de bovenstaande metaalbewerkingstechnieken nodig heeft en uw bedrijf bevindt zich in Barneveld en omgeving, dan helpen wij u graag verder.

Interesse in metaal techniek Barneveld?

Zoals u hebt gelezen kunnen wij u van dienst zijn met een groot aantal processen in metaalbewerking. Ook kunnen wij u de halffabricaten leveren die u nodig heeft in uw bedrijf. Ons bedrijf is gelegen in de buurt van Barneveld. Als u dus op zoek bent naar een metaalverwerkingsbedrijf in Barneveld dat uw bedrijf verder kan helpen met uw productieproces - en ook directe persoonlijke services levert, neem dan vrijblijvend contact op en vertel ons wat u nodig heeft.