GECERTIFICEERD LASSEN

Bij Gerritsen Metaaltechniek beheersen we onder andere MIG/MAG-lassen, TIG-lassen, poederlassen en elektrisch lassen met een beklede elektrode. En vanzelfsprekend zijn we een gecertificeerd lasbedrijf met veel lastechnische kennis. Zo zijn onze medewerkers geslaagd voor hun 'welder approval test certificaat' ISO 9606-1 welke de 'EN 287' vervangt.

Bij gecertificeerd laswerk worden projecten uitgevoerd volgens strikte en gedocumenteerde kwaliteitsprocedures. Materialen zijn dan ook te traceren en lasprocedures worden indien nodig gedocumenteerd. Tijdens het laswerk wordt de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden gecontroleerd door onze kwaliteitsmanager.

Het las- en montagewerk van Gerritsen Metaaltechniek is betrouwbaar en van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over gecertificeerd lassen neem dan contact op en wij zullen uw vragen beantwoorden.

Op zoek naar een gecertificeerd lasbedrijf?

Een gecertificeerd lasbedrijf kan u helpen met allerlei klussen waarbij u een professionele lasser nodig heeft. De kwaliteitseisen voor lassen worden namelijk steeds strenger en strenger. Dat wordt gedaan om de veiligheid te verhogen. Omdat laswerk vaak gebruikt wordt in bouwprojecten, moeten lasbedrijven zichzelf kwalificeren. Dat gebeurt om aan te tonen dat zij volgens de juiste methodes te werk gaan en dus geschikt zijn voor het werk. Over het algemeen wordt er onder 2 verschillende normen gelast: de Amerikaanse en Europese normering. Vrijwel alle producten die in Europa op het vaste land gebruikt worden vallen onder de Europese Normen (EN) en voor offshore, denk dan aan scheepsbouw en boorplatformen wordt over het algemeen de Amerikaanse normering gebruikt.

Wat houdt gecertificeerd lassen in?

Gecertificeerd lassen betekent dus dat de specifieke methodes waarop gelast wordt door een strenge test zijn gegaan. Een officieel testbureau komt namelijk langs bij een lasbedrijf om te kijken of zij kwalificeren voor gecertificeerd lassen. Voor elk vorm van lassen moet een nieuwe testmethode worden afgenomen.

Vakkundig gecertificeerd lassen – Gerritsen Metaaltechniek

Als u op zoek bent naar een vakkundige lasser die uw bedrijf kan helpen met lassen, dan bent u bij Gerritsen Metaaltechniek aan het juiste adres. Wij zijn een gecertificeerd lasbedrijf en kunnen u onder andere van dienst zijn met de volgende vormen van lassen:

  • MIG/MAG lassen
  • TIG lassen
  • Poederlassen
  • Elektrisch lassen (ook met bedekte electordes)

Voor elk van deze vormen zijn wij een gecertificeerd lasbedrijf. Wij hebben dan ook veel professionele kennis in huis over het lassen. Daarnaast zijn al onze medewerkers ook geslaagd voor hun ‘Welder approval test certificaat’, wat inhoudt dat zij ook volgens hoge richtlijnen hun werk zullen uitvoeren.

Als gecertificeerd lasbedrijf kunnen wij ervoor zorgen dat al uw laswerk via extreem hoge kwaliteit en veiligheidsstandaarden gebeuren. Al onze projecten worden uitgevoerd volgens kwaliteitsprocedures, waarbij alles wat gebeurt streng gedocumenteerd wordt. Dit zorgt er ook voor dat alle materialen te traceren zijn. Elk project wordt daarnaast ook gevolgd en gecontroleerd door onze kwaliteitsmanager.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over gecertificeerd lassen, hoe wij dit in de praktijk brengen, of misschien een algemene vraag over Gerritsen Metaaltechniek – neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met alles wat u eventueel nodig heeft.